Skip to main content

A Volkswagen bejelentette legkelendőbb SUV járművének, a hagyományos Tiguan-nak teljesen elektromos verzióját, amelyet valamikor 2025-ben mutatnak be, és 2026 után érkezik a piacra.

A hírek szerint az autógyártó bejelentésén Olaf Scholz német kancellár is jelen volt. A cég szóvivője megerősítette, hogy a következő három évben a Tiguan-hoz méretében és stílusában hasonló új elektromos modell fog bekerülni a márka kínálatába.

A forrás szerint a vadonatúj, csak elektromos hajtású Tiguan a VW frissített MEB-Plus platformjára épül majd, amely a hamarosan megjelenő, teljesen elektromos Golf alapja.

Bár a cég még nem árult el pontos adatokat, állítólag az autó új, lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorcellákat fog kapni, és akár 200 kilowatt töltési sebességre is képes lesz.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

A hagyományos Tiguan piaci ára 26.950 dollár az Egyesült Államokban, ahol 2022-ben 71.085 darabot adtak el belőle, míg Európában több, mint 130.000 darabot. Szakértők hasonlóan nagy sikert várnak a jármű elektromos verziójától, főként az amerikai piacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.topgear.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.