Skip to main content

A világ legnagyobb EV gyártójának főnöke, és a világ leggazdagabb embere most ismét a Twitteren formálta meg véleményét. Elon Musk szerint több autógyártó is rossz úton halad, és nem igazán értik, mi is kell a mai világnak e-mobilitás szempontjából. 

A napokban a Rivian bejelentette legújabb gyárának megnyitását az USA területén. Ugyanezen cég nemrégiben közölte, hogy megnöveli produkcióját havi 1000 járműre, mivel nagy a kereslet a márka gépeire. Viszont ennek ellenére a Rivian minden várakozást alulmúlt, főként a chiphiány és a nyersanyag szállításban keletkezett káosz miatt. A részvényeinek értéke 80%-ot zuhant az elmúlt időszakban. 

A Rivian új üzeme

A Rivian új üzeme

Elon Musk szerint a márkának előbb az első gyárát kellett volna tökéletesítenie, illetve megvárni, míg beindul a termelés és a kereskedés. Elmondta, hogy a Tesla sem úgy kezdte, mint a világ legnagyobb EV császára. A cég többször is a szakadék szélén állt, voltak évek mikor nem tudták, hogyan is tovább. De Musk makacssága és eltökéltsége előre lendítette a céget. 

A CEO szerint minden az apró lépésekben rejlik, nem szabad rögtön kihirdetni magunkat, mint a világ legnagyobb EV gyártója, és olyan akvizíciókba beleugrani, ami csak jóval később, vagy esetleg soha sem térül meg. A mai világban muszáj odafigyelni a nyersanyaguk megfelelő felhasználására. 

Ez olyan, mintha nem készülnél fel az Olimpiára. És úgy vágnánk bele a versenyekbe. – nyilatkozta Musk.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.techcrunch.com
www.xpatguideturkey.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.