Skip to main content

Elon Musk sokak számára ikonikus és követendő példának számít. A világ leggazdagabb embere nem egy dolgot tett már le az asztalra, és erre nagyon is büszke. Viszont ez sokak számára ad lehetőséget, hogy gyengepontot keressenek a Tesla-n és annak vezérigazgatóján.
 

A Tesla részvényei csaknem 30%-ot zuhantak az elmúlt héten és a Twitter felvásárlása sem megy zökkenőmentesen. Emellett az sem segít, hogy a világ legnagyobb EV gyártó cége igen sok kritika áldoazata, ahogy maga Musk is. A napokban bejelentésre került, hogy Elon-t megvádolták szexuális zaklatással, mely – a hírek szerint – majdnem 10 éve történt. A CEO nem fogadta ölbe tett kézzel a híreket. 

Elon Musk Twitteren közölte, hogy felállít egy testületet, mely védi a cégeinek ügyeit Amerikában. A márka Kínában már rendelkezik egy ilyen csapattal, ahol sokkal nagyobb nyomásra kell reagálni. Az országban a Tesla több hamisított járművet gyártó céget állított már le, illetve állhíreket terjesztő influenszereket is. 

Elon Musk

Elon Musk

A CEO szeretné, ha igazságosan bírálnák el a márkát és őt is, mindenféle „kamu vádakat” mellőzve.

Korábban már történt egy eset az amerikai Gigafactory-ban, mikor egy munkás beperelte a vállalatot, rasszista megnyilvánulások miatt. Eleinte az ügy 137 millió dolláros kárt jelentett volna a Tesla számára, viszont az összeg gyorsan 15 millióra zsugorodott a bíróság által. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.nbcnews.com
www.theverge.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.