Skip to main content

A Waymo, mely a Google saját autonóm járműveket fejlesztő cége, nemrégiben igen erős kijelentést tett a Tesla felé. Elon Musk, nem cáfolva meg önmagát, egy Twitter bejegyzéssel reagált is a Waymo kijelentésére. Lássuk mi is történt.

Röviden a Waymo kifejtette, hogy Elon Musk járművei miért csak segéd vezető funkciókat tartalmaznak, azaz szerintük a Tesla nem számít  önvezető autónak. Jonh Krafcik, a vállalat vezérigazgatója a következőt nyilatkozta:

Úgy gondolom, hogy a Tesla nagyon jó munkát végez a balesetek megelőzése terén. A Model-ek felhívják a sofőr figyelmét, hogy figyeljenek jobban oda, tartsák a kezüket a kormányon, sőt még emlékeztetik, hogy ők irányítják az autót. Tehát egyetlen Tesla sem versenytárs. Egy autóvállalatról van szó, amely vezetősegítő rendszert gyárt, mi pedig teljesen autonóm járműveket gyártó cég vagyunk.

Waymo önvezető jármű

Waymo önvezető jármű

Elon Musk rögtön a közösségi oldalán reagált a megjegyzésre:

“Bár számomra is meglepő, de úgy tűnik, a Tesla hardware és software terén is jobb technológiával rendelkezik, mint a Waymo (és persze: pénz)”

A legtöbb szakértő egyet ért abban, hogy a két vállalatot nem lehet egy kalap alá venni. Egyrészt a Waymo járművei még csak projektfázisban vannak, másrészt, ha el is készülnek, nagyjából 100.000 dollár körüli áron fognak kikerülni a piacra. Ez bőven meghaladja a Tesla Model 3 piaci árát.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.traffictechnologytoday.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.