A KIA eddig kiemelkedő eredményt – az elektromos autózás világában – főként az e-Niro-val ért el. A vállalat Angliában már bebizonyította, igazi versenyzőnek számít az e-mobility piacán, és ezt erősíti tovább a jövőben is. A KIA a napokban egy új elektromos koncepcióval állt elő, melyet a Hyundai platformjának segítségével fognak megalkotni.

A következő hónapban, azaz 2021 márciusában, a KIA meg fogja mutatni első E-GMP alapú járművét. A Hyundai E-GMP (Electric Global Modular Platform) egy dedikált BEV járműplatform. Ez a vállalat első, kizárólag BEV-nek szánt dedikált platformja, melyet a cég speciálisan a Hyundai és a Kia autókhoz tervezett.

A vadonatúj, dedikált elektromos Kia modell 2021 júliusában jelenik meg. A Hyundai márka pont ezalatt piacra dobja saját E-GMP alapú elektromos autóját, az Ioniq 5-t. Míg a Hyundai az Ioniq-ot egy szimpla névrendszer alapján fogja elnevezni (Ioniq 5, Ioniq 6, Ioniq 7 …), a Kia bejelentette, hogy elektromos autóinak neve EV1…EV9 lesz. Az első modell neve még ismeretlen, viszont specifikációit már előre bejelentették, melyek még az új KIA SOUL-t is lekörözik.

KIA Imagine koncepció

KIA Imagine koncepció

A legújabb KIA EV legalább 500 km-es hatótávval fog érkezni, illetve a legújabb, legmodernebb töltőrendszert fogja megkapni a piacon. A hírek szerint az autó képes 4 perc alatt 100 kilométernyi hatótávot visszatöltetni a járműbe, ultra gyorstöltővel.

Márciusban lehull a lepel a KIA legújabb gépéről, illetve a vállalat további terveit is bejelenti a jövőre nézve. Egy viszont már most biztos, hogy a KIA is zöldebb járművekben látja a jövőt.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.