Érkezik a teljesen elektromos Ioniq

By 2019-06-13 február 5th, 2020 Aktualitás
A Hyundai Kona sikere után egyértelmű volt, hogy a koreai cég az elektromos autók felé fogja terelni jövőbeli szériáit. A választás úgy látszik, a hibrid Hyundai Ioniq modell felújítására esett, ami még idén megjelenik Európában a piacon, teljesen elektromos hajtással.

A 2016-os járműből több, mint 60.000 került eladásra, így egyértelmű volt, hogy a Hyundai még kezdeni fog vele valamit. A tervek szerint az autó egy teljes felújításon esik majd át, mind külsőre és belsőre is egyaránt.

Hyundai elektromos Ioniq 2019

Az autó adatai:

  • 38.3 kWh lítium-ion akkumulátor kapacitás
  • 293 km hatótáv (normál körülmények közt)
  • 146 km/óra végsebesség
  • 7.2 kW-os beépített töltő
  • otthoni töltés időtartalma: 6- 7 óra
  • 50 kW-os gyorstöltő kompatibilitás (1 óra töltési idő)

Annak ellenére, hogy az autót szinte minden téren felújították, az ára 33.000 euróról csak 34.900 euróra nőtt, azaz körülbelül 12 millió forintért juthatunk majd hozzá. Persze ha rögtön hozzá számoljuk az állami támogatásokat, akkor nagyjából 10 millióért már meg tudjuk venni az autót újonnan.

A Hyundai tudja, hogyan kell ötvözni a megbízhatóságot az igényességgel, ha az autóikról van szó. Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy élőben láthattuk, illetve még látni fogjuk a Hyundai Ioniq 2016-os változatát, illetve a Hyundai Kona-t az Elektromos-Autózás Roadshow keretében.

Ha neked is felkeltettük az érdeklődésedet, akkor regisztrálj a következő eseményünkre, a június 25-én megrendezésre kerülő Hyundai 60! Roadshow állomásra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.