Érkezik a Tesla Dog Mode

By 2019-02-19 február 5th, 2020 Érdekességek
Elon Musk mindenkire gondol. Gondol ránk, mikor megbízható elektromos autót akarunk vásárolni. Gondol a Földünkre, mikor az emissziómentes járművek népszerűsítésébe kezdett, és most gondol az ember legjobb barátjára, hogy neki is kényelmes legyen a gazdi melletti utazás.

A Tesla vezérigazgatója nemrégiben jelentette be azon újítást a járműbe, mely valószínűleg sok száz vagy akár ezer kutya életet fogja megmenteni a nyári hőségben. Gyakori ugyanis, hogy egy nagyobb vásárláskor nem tudjuk magunkkal vinni négy lábú partnerünket, így annak a gépjármű melegében kell tartózkodni akár több órán át. Ez kifejezetten veszélyes rájuk nézve, ugyanis könnyen napszúrást kaphatnak és dehidratáltak lehetnek, ami egyes esetekben végzetes következményekkel járhat.

Tesla

Tesla Model 3

Mr. Musk úgy döntött, hogy nem fogja kilőni emiatt a napot még a rakétáival, hanem a kocsikat teszi olyanná, hogy ezeket az eseteket megakadályozzák. Az új frissítés, a Dog Mode, lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan szabályozza a fűtést vagy hűtést, mikor állatot érzékel belterében, még akkor is ha az autót leállítottuk. Ezen felül egy őrszem funkció is bekerül a járművekbe, mely automatikusan bekapcsol minden lehetséges kamerát és érzékelőt az autón, ha azt fizikai bántalmazás éri, illetve jelzést küld a tulajdonosának applikáción keresztül a helyzetről.

A Tesla hivatalos YouTube csatornáján az alábbi videót publikálta a dog mode-ról:

A Tesla minden téren állja a sarat. Ahelyett, hogy azon kellene aggódnia, hogy mit rontott el a járművén, inkább azon kell erősen agyalniuk, hogyan is tudják túllőni mindazt, amit eddig elértek.

Információ és képek forrása:
kutyabarat.hu/hirek/4831/gondoskodik_a_kutyak_vedelmerol_a_tesla
www.pexels.com
www.tesla.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.