Az amerikai vállalat már korábban is elhintette, hogy bizony a környezetkímélő autók térfelén látja a jövőt. Ha a Ford-ról beszélünk, akkor azt gondolhattuk volna, hogy az első teljesen elektromos autó egy Focus lesz, vagy egy Ford Ranger, esetleg egy Ford GT lesz.  Az elektromos GT-ben még nagyon reménykedünk, de “sajnos” a legújabb Ford, a Ford Territory egy egyszerű, de nagyszerű e-SUV lesz.

Ez az első teljesen elektromos jármű a vállalat kezei alatt, ami ki fog kerülni a piacra. De nem Amerikában, hanem Kínában. Valószínűleg senkit sem lep meg ez a döntés mivel az elektromos autók piaca Kínában a legnagyobb és legprofitálóbb. A tervek szerint még az idei év végén kikerül a gyárból a jármű.

Ford Territory

A tesztek alapján, teljesen ideális körülmények közt a jármű 360 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel. Érdekesség, hogy a Ford-Kína együttműködés miatt a vállalat úgy tervezi, hogy egyes kínai városokban az autó töltése teljesen díjmentes lesz. Továbbá kilátásban van még 30 új hibrid/elektromos modell.

Az autót 2 verzióban tudjuk majd megvásárolni: hibrid és teljesen elektromos. Rossz hír viszont, hogy valószínűleg csak jövőre fog az európai piacokra érkezni, a jármű.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.