Skip to main content

A 2022-es év csökkenést hozott a gobális autó piacra, viszont az elektromos járművek aránya továbbra is szépen növekszik piaci részesedés szempontjából. A sikernek azonban nem minden EV gyártó örülhet, például a Tesla is veszített európai részesedéséből.

2022 első felében csökkent a Tesla piaci részesedése Európában. Az európai autópiac számára az utóbbi hónapok általánosan nehéz időszakot jelentettek, 2021 hasonló időszakához képest ugyanis 14 százalékkal esett vissza az új járművek eladási száma. Ez a 27 országban 5.54 millió autót jelent. Globálisan nem ez a legrosszabb eredmény, mivel az Egyesült Államok autópiacán 18.2 százalékos visszaesés történt, míg Kínában 3.4 százalékos növekedés. Utóbbi országban továbbra is vezető szerepet töltenek be az EV-k

A személyautók mellett a sportautók piacán négy százalékos lett a csökkenés a teljes értékesítést nézve, viszont az elektromos autók ebben a szektorban 31 százalékos növekedést értek el.

A teljes piacon az elektromos autók részesedése jelenleg 11.4 százalék, 633.200-as darabszámmal.

Ebből a növekedésből nem minden gyártó került ki győztesen. A Tesla – annak ellenére, hogy minden eddiginél több autót értékesítettek – a teljes mezőnyt tekintve, lassult piaci növekedés szempontjából. Ehhez hozzájárult a kínai gyártás leállása is, így az idei év első felében a gyártó részesedése 13.33 százalékra esett vissza az egy évvel korábbi 13.75 százalékról. Hasonló módon csökkenéssel néz szembe Európában a Volkswagen és a Nissan is.

Az idő múlásával egyre több gyártó száll ringbe az elektromos autózás területén, így nem csoda, hogy a korábban töretlenül domináns Tesla komoly versenytársakkal találta szemben magát. A BMW Group jelenleg a legdinamikusabban növekedő vállalat a területen, kb. 3 százalékpontos növekedéssel egy éven belül. Szintén kedvező volt az elmúlt időszak a Hyundai és a Stellantis számára is.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.