Skip to main content

Annak ellenére, hogy az e-autózás piaca az olcsóbb elektromos járművek felé terelődik, nem szabad megfeledkeznünk azokról a luxusjárművekről, amelyek utat nyitottak ahhoz, ahol ma tartunk.

A Rerev autóipari csapata a népszerűség alapján összeállította a legnépszerűbb elektromos luxusautók listáját, melyet a Google kulcsszavas keresései alapján határoztak meg.

A Lucid Air vezeti a rangsort 882.000 keresésével. Az Air az egyik legolcsóbb ma elérhető luxusmodell, mivel az Air Pure RWD kedvező áron, 69.900 dollárért indul. A belépő szintű Lucid hatótávolsága akár 660 kilométer is lehet, és körülbelül 17 perc kell gyors töltővel, hogy a teljes hatótáv csaknem felét be tudjuk „tankolni” a járműbe.

Lucid Air

A Porsche Taycan közel van a Lucid Air-hez, 810.000 kereséssel a Google-on. A Taycan immáron hosszú múltra tekint vissza a luxusautók piacán, mivel 2019-ben került piacra. Az alapmodell 99.400 dollártól kezdődik, a Turbo GT modell pedig 230.000 dollár felett rendelhető. A belépő szintű modell teljesítménye 300 kW, végsebessége pedig 230 km/h. A Taycan maximális töltési sebessége 270 kW nyilvános gyorstöltőknél, és 19,2 kW-os otthoni töltéssel.

Porsche Taycan

A Tesla Model S immár a luxus EV-k veteránja. Annak ellenére, hogy a Model Y a csoport eddigi legismertebb modellje, a Model S még így is 654.000 keresést generált a potenciális vásárlóktól. A Model S ára 74.990 dollár, ami ugyanabban az árkategóriában van, mint a Lucid Air, és hasonló, 640 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A Model S Plaid a 250 kW-os töltési csúcsteljesítményt is elérheti V3-as feltöltőkkel.

Tesla Model S

Ma már elmondhatjuk, hogy egyre nagyobb a választék, ha elektromos luxusautót szeretnénk vásárolni, és teljesítményükben már megérik az áraikat.

A jövőben számítani lehet arra, hogy több ilyen sikeres jármű jelenik majd meg a piacon, viszont az elektromos autók fejlődését nézve, már biztos, hogy ennél lényegesebben nagyobb teljesítménnyel. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.