Skip to main content

2023 igen ígéretes felhozatallal rendelkezik elektromos járművek terén, tekintve, hogy a legtöbb márka már részben felhagyott a hagyományos járművek fejlesztésével. Az idei évben rengeteg EV érkezik, mutatunk is pár ígéretes versenyzőt a piacon.

2023-as Hyundai Ioniq 6

A Hyundai E-GMP platformjával érkező Ioniq 6 tavasztól lesz elérhető, 340 mérföldre (550 km) becsült maximális hatótávval. A jármű külsőre lenyűgöző, viszont ami igazán kiemelkedő, hogy ez lesz a Hyundai eddigi leggyorsabban tölthető tisztán elektromos Model-je. A 350 kW-os gyorstöltőhöz csatlakoztatva az Ioniq 6 mindössze 18 perc alatt képes feltölteni 10-80%-ot.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6

Tesla Cybertruck

A Cybertruck már régóta készül, és még mindig bizonytalan, hogy a Tesla futurisztikus elektromos pickup-ja idén megjelenik-e a piacon, mivel egyelőre nincs hivatalos hír róla. Ám a dolgokat tekintve a Tesla 2023-ban igen nagy lépésre készül, így várható az eddigi legérdekesebb jármű megjelenése is.

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés

Tesla Cybertruck

2023-as Lexus RZ 450e

A Lexus RZ 450e a márka első nagy teljesítményű elektromos járműveként fog berobbanni a piacra. Az EV  körülbelül 308 lóerős, akkumulátorkapacitása pedig 71,4 kWh, ami 225 mérföldes (362 km) hatótávolságot jelent egy feltöltéssel. A jármű eredetileg 2022 végén jelent volna meg, viszont ez az idei évre csúszott.

Lexus RZ 450e

Lexus RZ 450e

2023 Mercedes-Benz EQE SUV

A 2022 novemberében bemutatott EQE SUV a német márka nyolcadik elektromos autója. A Mercedes nem ment a véletlenre, és 4 változatot kínál majd a járműből, melyek közt főként teljesítményben lesz csak eltérés. A leghosszabb hatótávolságú modell a Mercedes várakozásai szerint meghaladja az 550 km-es hatótávot, ezzel az egyik legnagyobb hatótávval rendelkező jármű lesz a Mercedes EV felhozatalában.

Mercedes EQE SUV

Mercedes EQE SUV

Természetesen rengeteg további márka került bejelentésre, viszont sokan már most bejelentették, hogy a megjelenésükre még ne számítsunk az idén. Ilyen például a várva várt Polestar 3, az Audi e-tron új változata vagy az új GMC Hummer EV. Viszont a év csak most kezdődött el, így meglepetésekre még bőven számíthatunk.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.