Fél milliárd dolláros befektetés a Tesla bosszantására

By 2019-04-25 február 5th, 2020 Aktualitás
Az elektromobilitás piacán úgy látszik mindenki borsot akar törni a másik orra alá. A Ford, aki nemrégiben jött rá, hogyan lépjen be az elektromos buliba, úgy döntött, hogy az első elektromos terepjáró fejlesztésére, a Rivian-ra költi a “zsebpénzét”, mellyel tovább erősítheti a Tesla riválisok sorát.

A Rivian nemrég jelentette be, hogy fél milliárdnyi támogatást kapott a vállalattól, ami átszámítva 144 milliárd forint. Tehát a vállalat ezzel együtt már több, mint 700 millió dollár támogatást zsebelt be az elektromos terepjáró fejlesztésére. Az új jármű viszont így a Ford keze által fog a piacra és egyben a gyártósorra kerülni. Továbbá tervben van az autó alváztervezetének piacra dobása, ami tartalmazza az elektromos hajtásláncot, így a többi autógyártó is megépítheti a saját elektromos terepjáróját, persze a fejlesztések szigorúan csak a Rivian engedélyével kivitelezhetőek.

A Ford és Rivian megállapodás alapján még 6 hasonló terepjárót fogunk látni majd a piacon a közeljövőben. Nagyon valószínű, hogy legközelebb a Ford egyik védjegye, az F-150 kerül majd elektromos felújításra.

Információ és képek forrása:
www.greencarrerorts.com
www.consumerreports.org
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.