Skip to main content

A tavalyi év után ismételten felpörgött az európai gépjármű ipar és szinte minden hónappal egyre több autó kerül új tulajdonoshoz. Ami viszont kiemelkedő ebben a tendenciában, hogy az elektromos járművek részesedése egyre gyorsabban nő minden országban. Franciaország területén a járművek ismét új havi rekordot döntöttek. 

Az új személygépkocsik regisztrációja Franciaországban augusztusban 24 százalékkal, 114.000-re nőtt az előző év azonos időszakához képest. Eközben a konnektorról tölthető autók értékesítése továbbra is sokkal gyorsabb ütemben növekedett, mint ahogy azt a szakértők várták.

A hivatalos jelentések szerint a múlt hónapban 29.000 új elektromos személygépkocsit regisztráltak Franciaországban, ami 53 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez ráadásul a piac 25,7 százalékát tette ki, szemben az egy évvel ezelőtti 20,9 százalékkal.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Idén eddig megközelítőleg 293.000 új, plug-in elektromos járművet regisztráltak Franciaországban, köztük 275.000 tisztán elektromos személyautót. Ez 31 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest és 24,3 százalékos piaci részesedés.

Modelleket tekintve a Tesla Model Y volt a legtöbb regisztrált BEV augusztusban, 3000 új regisztrációval. Őt követte a Tesla Model 3 2000 értékesítéssel, a harmadik helyen pedig a francia Peugeot e-208 áll 1900 értékesítéssel.

Az év első nyolc hónapja után továbbra is a Tesla Model Y a legkeresettebb BEV az országban, 22.000 értékesítéssel. Nem valószínű, hogy az idei évben bárki el tudja majd venni ezt a pozíciót a Teslától Franciaország területén.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.