A Porsche hatalmas lépést tett az e-mobilitás felé, mikor megalkotta első, tisztán elektromos járművét. A Taycan, bár sokkal nagyobb árcímkével érkezett a piacra, mint egy Tesla Model, mégis ár-érték kategóriában szakértők szerint egy kiemelkedő luxus elektromos jármű lett. Elon Musk viszont gondoskodott róla, hogy a Tesla modellek jóval vásárlóbarátibbak legyenek. A napokban pedig ismét a Tesla mellé állnak a szakértők, két dologban is.

Véleményünk szerint hatalmas innováció, hogy a Tesla online frissítéseket vezetett be a járműveihez. Ma már szinte minden autógyártó követi ezt a példát elektromos autóiknál. Ezen frissítések nem csak egyszerű szoftver, de hardware támogatások is egyaránt, magyarul növelhetik az autó hatótávját vagy sebességét is minimálisan. Az új Model S frissítés pont ilyen volt, azaz frissült a “Cheetah Stance ” (gepárd mód), amivel az autó gyorsulása 2,4 másodpercre csökkent (0-100 km/órás gyorsulásban). Ez pedig már teljesen megegyezik a Taycan gyorsulásával.

Porsche Taycan és Tesla Model 3

Porsche Taycan és Tesla Model 3

A Tesla mellett szól még, hogy ezek az update-ek bármekkora méretben letölthetők. Azaz nem kell más, csak egy stabil wifi kapcsolat, hogy frissíteni tudjuk Model járművünket. A Porsche, bár szintén rendelkezik online frissítésekkel, mégis a nagyobb letöltéseknél az autót el kell vinni a központba, ahol vásárolták. Bár a Porsche kijelentette, hogy dolgoznak ezen problémán, mégis nagy valószínűséggel az első verziókban még nem kerül be a teljes frissítés lehetősége.

Sajnos az utóbbi probléma nem tesz jót a vállalat hírnevének, tekintve, hogy mikor bemutatásra került az akkor még Mission E névre hallgató Taycan, a vállalat vezérigazgatója heti frissítéseket ígért a járműhöz, teljesen online. Szakértők szerint még kell pár év a Porsche-nek, hogy a Tesla szintjére emelkedjen, viszont eközben Elon Musk járművei folyamatos frissítések révén egyre vonzóbbak lesznek a piacon. Sokak szerint ha a Model S további hasonló frissítésekkel gyarapodik, akkor ismét a gyártó csúcsautójává növi ki magát.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.electrec.com
www.teslarati.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.