Google vagy Apple?

By 2018-09-11 február 11th, 2020 E-mobility elemzések
A Google nem csak a keresőjéről híres, hiszen egyre több profilban érvényesíti önmagát. Morgan Stanley elemzések szerint az önvezetőautó-fejlesztő részlege, vagyis a Waymo önmagában ér 175 milliárd dollárt. Ha ez így halad, hamarosan eléri a Tesla vállalati értékének a háromszorosát.

Ha a Google felvásárolná a Tesla-t, egy hatalmas kooperáció jönne létre, ami nagyban megdobhatja a keresőmotor vállalat részvényeinek értékét, ami eleve állandó emelkedésben van, bár az utóbbi időszakban visszaesést is észrevehetünk. Ha rákeresünk az árfolyamra, akkor Alphabet Inc néven találjuk meg a chartokat. „A Google 2015-ben hozta létre az Alphabet-et. Létrehozásának célja, hogy az internet szolgáltatásokat nyújtó Google termékeknek átláthatóbb struktúrát adjon, miközben nagyobb autonómiát adnak azoknak a részlegeknek, amik nem internetes szolgáltatásként működnek.” (forrás: portfolife.hu/e-mobilitas) Jelenlegi árfolyama 1175,06 dollár, ami annak is köszönhető, hogy az utóbbi 5 évben 162%-os emelkedést realizált.

Tehát sokkal nagyobb az esélye a felvásárlásra, mint az Apple-nek, aki amúgy vetélytárs lehet ebben a versenyben. Ugyanakkor Steve Jobs cége még lemaradásban van, hiszen csak 2023-2025 környékére várják az Apple elektromos autó megjelenését, bár Jobs már 2008-ban felvetette a saját elektromos autó gyártásának ötletét, melynek tervezése 2014-ben kezdődött meg.

Képek forrása: www.pexels.com

TOVÁBB AZ ELEMZÉSEKHEZ!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.