Skip to main content

Kevesen gondolták volna, hogy pont a Volkswagen fogja magát elkötelezni az elektromos autózás mellett a híres dízelbotrány után. Ennek ellenére a vállalat nem tágít azon állítása mellett, miszerint ők mostantól csak a zöld autókban látják a saját jövőjüket. Elérkezett közben az új év, új kezdetek, új célok, melyben a Volkswagen kitűzött egy újabb mérföldkő elérését, még az elkövetkezendő 3 évben.

Az autógyártó igen erősen kiáll még a mai napig azon állítása mellett, hogy elektromos autóival fogja megdönteni az európai piacot az elkövetkezendő 5 évben. Az újévre ennek megfelelő fogadalommal álltak neki, ami egy új mérföldkő, mind a cég, mind az elektromos autózás történelmében, miszerint két évvel korábban el fogják érni az 1 millió teljesen elektromos jármű értékesítését.

Volkswagen ID.3

A Volkswagen jelentősen felülvizsgálta az elektromos járművek eladási előrejelzését, még mielőtt az első modell – ID3 – belépne a márkakereskedésekbe. Az előrejelzések alapján a 2025-re felállított 1 millió BEV stratégiai célt két évvel korábban fogják elérni, 2023-ban. 2025-re a német márka várhatóan évente 1,5 millió MEB alapú teljesen elektromos járművet fog előállítani.

Az ID3-ra már majdnem félszázezer megrendelés érkezett csak Európában. A vállalat ezen felül már bejelentette a következő, ID4 érkezését, illetve egy teljesen új elektromos szuperautó is fog érkezni az ID R utódaként. Reméljük, a Volkswagen még ennél előbb is eléri azt a bizonyos mérföldkövet és még többen fogják követni őt az elektromos jövő felé.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motortrend.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.