Egy nagyon innovatív, új autóra lettünk figyelmesek, ahogy a neten szörfözgettünk. Egy, az oldalunkon kevésbé ünnepelt autómárka, méghozzá az Opel húzott elő valami nagyot a cilinderből. És ezt nem csak átvitt értelemben érthetjük, hiszen az új autómodell az Opel Grandland X elég meggyőző a számok alapján. Jöjjenek a részletek!

Kicsit az Opel-ről

Korábban tényleg relatív keveset írtunk az Opel-ről. Bár biztosan Te is emlékszel arra a cikkre, ahol az Opel Ampera-ról írtunk. Csapatunk egyik tagja ráadásul autózott is egyet Garami Gáborral, a videót ide kattintva tudod megnézni.

Az Opel egyébként a francia cégcsoport, a PSA tagja. Ez egy francia csoportosulás, akik nem is olyan rég üzentek, hogy a benzin kora lejárt. És most örömmel tudunk beszámolni az új autóról az Opel Grandland-ról.

Mit mondanak a számok?

Alapfelszerelésként kapja a feketére fényezett tetőt és motorházfedelet az Opel Grandland X és egyben a márka csúcsmodellje, a 300 lóerős rendszer-teljesítményű, hálózatról tölthető hibrid hajtással szerelt Hybrid4 változat.

Opel Grandland X

A hagyományos belső égésű motor 1,6 literes, 200 lóerős, természetesen benzin meghajtású. Ehhez jön még pluszban a 109 lóerős elektromos motor, amely az első kerekeket hajtja, és ugyanígy a hátsó kerekeket is egy 109 lóerős villanymotor. Ebből adódik, hogy a rendszerteljesítményt 300 lóerő.

Az elektromos motorokat 13,2 kWh-s kapacitású akkumulátor „eteti”, amely 50 kilométeres az új szabvány (WLTP) szerinti hatótávolságot biztosít. Az aksi fali töltővel majdnem 2 óra alatt (egészen pontosan 1 óra 50 perc) tölt fel.

Ezen felül számos olyan szolgáltatást érhetünk el a PSA konszern-től, amely élvezetesebbé teszi az autókázást. Ilyen a Free2Move például. Ez egy olyan mobilitási szolgáltatás, hogy Európában 85 ezer töltőponthoz biztosít hozzáférést és az útvonal tervezésénél az elektromos töltőpontokat is figyelembe veszi.

Amit még fontos tudni, hogy az első példányokat 2020-ban lehet majd átvenni. Hogy érzed, Te ki tudsz várni még egy évet, vagy inkább lecsapsz addig egy másik hibrid, vagy tisztán elektromos autóra? Szerintünk lehet, hogy érdemes erre a modellre várni. Persze a döntés a Tied.

Képek forrása:
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.