Skip to main content

A Forma-E sikerei miatt az elektromos járművek versenyszerű használata egyre több embert kezdett el foglalkoztatni. A Tesla Model-ek például nagyon népszerűek az utcai versenyeknél, páratlan gyorsulásuk miatt. Most egy immáron 50 éve futó rally széria döntött úgy, hogy teljesen elektromosra váltja járműveit.

A FIA által akkreditált World Rallycross (RX) bajnokság 2014 óta létezik. A Forbes legfrissebb értesülése szerint, a World RX „elhagyja a dinoszauruszlevet, és egy teljesen elektromos jövőt választ. “Az első, teljesen elektromos RX versenyre a nemsokára kerül sor, méghozzá Norvégiában.

A rallycross-ban minden verseny rövid – csak néhány kör –, így hatalmas gyorsulásra van szükség. Ettől természetesen az RX számára tökéletes az elektromos járművek használata, mivel egy RX1e autó 0-100 km/h-ás sebességre nagyjából két másodperc alatt gyorsul.

Az autók mindegyike az osztrák Kreisel Electric cég által összeállított összkerékhajtású hajtásláncot, és egy 52 kWh-s akkumulátorcsomagot használnak majd, melyek összesen 880 Nm nyomatékot biztosítanak a járműveknek.  A World RX arra számít, hogy egy autót akár 4 évig is használni tudnak majd – figyelembe véve az akkumulátor degradációt.

A World Rallycross nagy reményeket fűz az elektromos versenyekhez, és ahhoz is, hogy több bajnokság is meglátja ezután a lehetőséget az elektromos járművekben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.fia.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.