Így teljesítettek az elektromos autók a félév alatt

By 2019-09-12 február 5th, 2020 Aktualitás
Az idei év igen kedvező volt az elektromos autó rajongóknak. Számtalan új jármű bejelentését és megjelenését élhettük át, melyek között akadt olyan, ami új kapukat nyithat az e-mobilitás jövője felé. Talán az idei év legnagyobb szupersztárja a Tesla Model 3, mely igen erősen dominálja a piacot az eddigi évben, viszont nem szabad olyan járművekről megfeledkezni, mint a Nissan Leaf, Hyundai Kona vagy az Audi e-tron. Na és persze a hibridekről, amik részben képesek elektromos hajtársa. Nézzük is meg, mennyire teljesítettek jól az elektromos és hibrid járművek a 2019 első féléve alatt az európai piacon.

2019 nyarának végéig több, mint 259.000 környezetkímélő jármű kelt el, ami 34%-kal több, mint a tavalyi időszakban. A legtöbb járművet Németországban értékesítették, mely igen kedvezett az európai elektromos járművek piacának. A plug-in járművek a friss adatok alapján az autópiac 2,7 %-át birtokolják az egész évet tekintve.

A hirtelen növekedéshez igen erősen hozzátesznek a kedvezmények és a szigorítások, melyek az elektromos autók javára terelik a piacot. Talán az egyik legjobb hír, hogy a tisztán elektromos autók iránti kereslet is jóval megnőtt. A tavaly eladott plug-in járművek fele volt tisztán elektromos, míg az idei félévben több, mint a 64%-a.

És akkor ismét elmondhatjuk: A Tesla Model 3 volt a legnépszerűbb elektromos jármű, melyből 38.000 került eladásra az évben. Második helyen a Renault Zoe áll a maga 25.000 eladott példányával. A további népszerű járművek a Hyundai, a Kia, a Renault, a Mitsubishi, Jaguar és a Land Rover gyáraiból kerültek ki a vevők közé, míg a BMW, Volkswagen és a Daimler csak a következő félévben fog igazán nagyot alkotni, mikor is megjelennek új hibrid/elektromos járműveik.

Bár Németországbn több e-autó kelt el, még mindig Norvégiában a legnagyobb az e-autó vásárlások aránya. Szinte minden 2. eladott autó plug-in volt az országban. “Legrosszabbul” az Egyesült Királyságban teljesítettek a járművek a támogatások hiánya miatt, viszont 2020-tól ezt is orvosolja az ország.

Képek és információk forrása:
www.e-mob.hu
www.rac.co.uk
www.carmagazine.co.uk
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.