Skip to main content

A Fiat még a tavalyi évben megemlítette, hogy követi a mai elektromos autó trendet, tehát régi modellekből fog újszerű villanyjárművet gyártani. Egyértelmű volt ez alapján, hogy a Fiat 500 kap majd egy elektromos felújítást és a legtöbben reménykedve vártuk a kocsi bejelentését. Nos eljött a nap, lássuk, mit is tud az új Fiat 500 e.

Mindenekelőtt meg kell említeni, hogy mostantól nem lesz több hagyományos Fiat 500-as. A vállalat elmondta, hogy kizárólagosan a környezetkímélő autókra fog összpontosítani, melynek ékes darabja lehet majd ez a széria. Ennek ellenére sokan – köztük mi is – kicsit úgy látjuk, hogy a Fiat nem egészen jókor adta ki ezt a járművet. Pontosabban teljesítmény szempontjából ez az elektromos Fiat inkább 3-4 éve lett volna igazán nagy durranás.

Fiat 500e

A jármű külsőleg teljes mértékben tartja a Fiat márka egyedi vonásait, így a dizájnra nem panaszkodhatunk. Ami viszont szembetűnő, az a majdnem 13 milliós vételár, melyhez nem éppen a megfelelő tulajdonságok tartoznak. Hatótávja a kocsinak 320 km, akkumulátora 116 kWh-s és végsebessége alig 150 km/óra. Emellett bekerült a kötelező érintőképernyő és 2-es szintű autonóm vezetési rendszer.

Nem akarjuk megvetni a kocsit, de összehasonlításképpen a nemsokára érkező Volkswagen ID 3 ára alig 10 millió forint és 330 km-es hatótávval rendelkezik. Sajnos a Fiat nem sok olyat tud mutatni, ami igazán kiemeli a tömegből. Persze nem említettük, hogy a járműnek van egy úgynevezett Sherpa módja, mellyel korlátozza magát 80 km/órára, ezzel segít a nagyobb hatótáv tartásában. Arról, hogy mennyivel többet is megy így az autó, még nem kaptunk hírt.

Az új Fiat 500 e 2 év múlva fog kikerülni a piacra, ami szintén nem tesz jót az árválasztásnak, mivel igen sok – többnyire jobb – elektromos jármű fog addigra beszáguldani a piacra. Kíváncsian várjuk, mi újat tud majd mutatni az új Fiat az e-mobility piacán.

Az idei év igen sok elektromos autót tartogat még a számunkra:

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.carbuyer.co.uk
www.carmagazine.co.uk
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.