Magyarország a TOP 20-ban

By 2018-11-26 február 5th, 2020 E-mobility elemzések
Az e-mobility egyre több országot ér el, ez látszódik az autógyárak fejlődéséből, valamint, hogy egyre több töltőállomás kerül kihelyezésre. 100 km szilárd útra jutó töltők száma alapján Hollandia emelkedik ki a mezőnyből a maga 19,3-es átlagával. Ez azt jelenti, hogy ha egy autó alacsony hatótávval rendelkezik, akkor sincs probléma, hiszen sűrűn van lehetőség tölteni.

Hollandia után jön Norvégia 9,6-es átlagával, a dobogó legalsó fokára pedig a Kína került 3,5-del. Az Amerikai Egyesült Államok nem került be a legjobb 10-be, hiszen átlaga az 1-et sem éri el. Bár nagyon nagy szerepe van az USA-nak az elektromos autózás fejlődésében, de a hatalmas terület miatt lett az átlag ilyen alacsony.

Magyarországon körülbelül 350 töltőhely van, tehát az átlag 0,17. Ezzel a számmal országunk a 16. helyre tudott kerülni. De igazából nem is teljes mezőnyből kell kiemelkednie, már az dicséretes, hogy a keleti szomszédos országokhoz képest jóval fejlettebb.

Természetesen ezek csak átlag számok, hiszen Magyarországon is inkább a csomópontokban, vagy azokhoz közel találni töltőhelyeket. És nem csak Budapesten, hanem más nagyobb városokban is tudjuk tölteni villanykocsinkat.

Információ forrása: autopro.hu/elemzesek

Képek forrása: www.cartelligent.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.