Elektromos pick-up-ok terén talán a Rivian járműve, az R1T áll a toplisták élén. A cég igen nagy reményeket fűz első, nagy teljesítményű elektromos autójához, melyet minden országban szeretne értékesíteni. Ehhez viszont muszáj terjeszkedni, így a napokban bejelentésre került, hogy a Rivian Európában új gyárat fog nyitni. A hivatalos közlemény alapján Magyarország is potenciális jelölt.

Még 2019-ben az Electrek arról számolt be, hogy a Rivian 100.000 elektromos kisteherautót szállít az Amazonnak. Ez a hír azután jött, hogy a globális áruház 700 millió dollárt fektetett be a cégbe. Bár a COVID-19 járvány késleltette Rivian soron következő terepjáróinak leszállítását, a kisteherautó gyártási ütemterve megmaradt.

500 vagyontársaság, mint például az Amazon és a Ford Motors korai befektetései segítették a potenciális Tesla riválist a versenyben. Azóta, hogy a cég 2018-ban bemutatta R1T pickup-ját és R1S SUV-ját, a Rivian 8 milliárd dolláros magántőkéhez jutott. E bravúr ellenére csak idő kérdése, hogy Rivian tőzsdére lépjen.

Rivian R1T

Rivian R1T

A közelmúltban a Rivian bejelentette, hogy már az ősz folyamán nyilvános tőzsdei bevezetésre kerül, 50 milliárd dollár értékű IPO-val. Az R1T Launch Edition júniusi megjelenésével a Rivian értékes bevételeket gyűjthet, mielőtt tőzsdére lépne. 

A Rivian viszont először elektromos szállító kisteherautók gyártását fogja globalizálni, melyhez – a hivatalos jelentés alapján – Németországot, az Egyesült Királyságot és Magyarországot is potenciális gyártelepeinek tekinti Európában. Még az idei év elején bejelentésre fog kerülni, hol is kezdi meg a cég gyárának kiépítését.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.seekingalpha.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.