Skip to main content

Elektromos járművek vásárlása során továbbra is a két legnagyobb kérdés, hogy mekkora is a hatótáv, illetve mekkora az akkumulátor élettartama. Bár rengeteg új akkumulátor típus érkezik a piacra, átlagosan elmondható, hogy a mai új termékek legalább 8 évig használhatóak. 

Az amerikai The Zebra biztosítási oldal felmérést végzett a tavalyi év során, és megkérdezte az amerikaiakat elektromos járműveik akkumulátoraival kapcsolatban. 

A felmérés szerint az átlagos idő körülbelül nyolc év, miután már érezhetően cserélni kell a járművet, vagy annak akkumulátorát. A jó hír az, hogy az elektromos autókra hosszú akkumulátorgarancia vonatkozik, és a legtöbb várhatóan 8 és 12 év közötti élettartamot kínál.

Az autógyártóknak nagy része minimum nyolc év/100.000 mérföldes garanciát vállal az elektromos járművekre. Kaliforniában a legjobb a helyzet, ugyanis az ottani márkák tíz év/150.000 mérföldes akkumulátorgaranciát biztosítanak.

Ennek ellenére sok elektromos jármű közel van ahhoz, hogy túllépje ezt a 12 éves küszöböt.

A Tesla Model S 2012-ben debütált, és ma már több olyan is kapható, amelyek kilométer-számlálója jóval meghaladja a 100.000 mérföldet. Ezen járművek akkumulátorai még mindig elegendő élettartammal rendelkeznek ahhoz, hogy praktikusak legyenek ingázóként.

Meg kell jegyezni, hogy egy elektromos autó akkumulátora több évnyi úton töltött év után nem áll le egyszerűen amikor leromlik, hanem fokozatosan veszít teljesítményéből. 

Összességében attól tartani, hogy a járművünk akkumulátora 3-4 év után felmondja a szolgálatot felesleges. A márkák folyamatosan törekszenek, hogy új és jobb akkumulátorokkal lássák el a piacot, így nem csodálkoznánk, ha az egységek élettartama a jövőben akár a 20 évet is meghaladná. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.