Skip to main content

A General Motors bejelentette, hogy egy 60 millió dolláros partneri szerződést kötött a Szilícium-völgyben induló akkumulátortechnológiával foglalkozó Mitra Chem gyártóval. 

Az akkumulátorgyártó cég állítólag egy új AI technológiát használ, mely támogatja az elektromos járművek szélesebb körű elterjedését. A detroiti autógyártó és a Mitra Chem együttműködik egy teljesen új akkumulátor technológia, a lítium-mangán-vas-foszfát (LMFP) cellák fejlesztésében. A GM mellett a Honda is ezt a technológiát fogja használni új járműveinél. 

A Mitra Chem laboratórium a hírek szerint tizedannyi idő alatt képes legyártani egy akkumulátort, mint egy hagyományos gépsor. A start-up azt állítja, hogy házon belüli felhőplatformja van katódfejlesztéshez, cella-prototípusok készítéséhez és még sok máshoz.

A GM emellett ügyel arra, hogy fenntartható módon kivitelezze a gyártást, és a lehető legnagyobb életciklust biztosítsa a járműveknek. Az új akkumulátorok strapabíróbbak lesznek és támogatni fogják a legújabb gyors töltési technológiát. 

A GM emellett bejelentette a Cadillac Escalade IQ-t, egy elektromos SUV-t, 750 lóerővel, 700 kilométeres hatótávval és több mint 200 kilowattóra használható akkumulátorkapacitással. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.