A General Motors egyenlőre csak koncepciókat mutatott be jövőbeli elektromos járműveiről, illetve az Amazon-nal együtt részesedést vásároltak az idei év egyik legnagyobb versenyzőjében, a Rivian-ban. A napokban a GM bejelentette legújabb lépését, ami egy hatalmas befektetés az e-mobility egyik legfelkapottabb szegmensébe.

Rengeteg vállalat döntött úgy, hogy elektromos szállító járművek kifejlesztésébe kezd. Az Arrival, a DPD, a UPS és sok más cég a tavalyi évben már bemutatta elektromos kisbuszait, és ehhez a trendhez csatlakozik most a GM.  A cég csaknem 800 millió dolláros (1 milliárd kanadai dollár) beruházást jelentett be annak érdekében, hogy CAMI gyárát Ontarióban átalakítsa Kanada első nagyszabású haszongépjármű-gyártó üzemévé.

BrightDrop EV600

BrightDrop EV600

A tervek szerint 2021 végén megkezdik a vadonatúj Ultium-alapú BrightDrop EV600 szállító járművek gyártását.

BrightDrop EV600 specifikáció

  • hatótáv: 400 km
  • Ultium új generációs rendszer
  • 16 köbméter csomagtér
  •  120 kW-os gyorstöltő

A vállalat úgy tervezi, hogy még a jövő év elején kikerülnek a gépek az utcára, egy nagyszabású szállítócéghez. A GM azt is közölte, hogy a FedEx mutat jelenleg nagy érdeklődést a gépek iránt és ők is lesznek az elsők, akik a BrightDrop EV600-ast forgalomba állítják. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.