Skip to main content

Az elektromos kerékpárok és velük együtt az elektromos rollerek szórakoztató és hatékony eszköznek bizonyulnak a városokban. Rövidebb távon az emberek szívesebben választják ezen járműveket, főként költséghatékonyságuk miatt. 

Tagadhatatlan, hogy biciklizéssel jobb egészséget, csökkentett károsanyag-kibocsátást és jelentős költségmegtakarítást érhetünk el. 

Ennek ellenére érdekes látni, hogy mennyi pénzt takaríthat meg az ember, ha egyszerűen elektromos kerékpárra vált. Jó példa a Rocky Mountain Institute munkatársa, aki 2018 óta használ elektromos kerékpárt, és csaknem 12.000 mérföldet, azaz majdnem 20.000 kilométert utazott már elektromos kerékpárján. 

Az általa használt kerékpár akkumulátorkapacitása 624 Wattóra, és átlagosan 56 kilométeres hatótávot tud  biztosítani. Ez azt jelenti, hogy a jármű nagyjából kilométerenként 11 wattórát, tehát alig 0,011 kWh-át igényel. Nézzünk is meg ezekkel a számokkal egy példát. 

Számoljunk átlagosan 36,9 forinttal/kWh, ami azt jelenti, hogy 1 kilométer „ára” nagyjából 0,4 forint. Az említett kolléga Magyarországon a 20.000 kilométerért megközelítőleg 8.000 forintot „fizetett volna”.

20.000 kilométer egy átlagos autóval, ha az például átlagosan 7 litert fogyaszt 100 kilométeren, megközelítőleg 1400 liter benzinbe kerül. A benzin ára igen csak változó a piacon, így most nézzük a jobbik, 2018-as esetet, mikor literenként megközelítőleg 360 forint volt az üzemanyag. Ezzel ugyanekkora távolság megtétele 500.000 forint körül alakul. 600 forintos benzinnel ez az érték 840.000-re ugrik föl. 

Számolhatunk még jobb, vagy rosszabb fogyasztással, illetve más benzin vagy energiaárakkal, a végeredmény mindenképp az elektromos kerékpárnak kedvez.

Persze igen ez nem lehet ilyen egyszerű, mivel nem lehet mindenhova biciklivel eljutni, és nem tudunk vele nagyobb munkaeszközöket szállítani. 

Ennek ellenére tagadhatatlan, hogy költségmegtakarítás szempontjából igen hatékony, ha beruházunk egy ilyen elektromos biciklire, és egyes esetekben azt használjuk közlekedő eszközként kocsink helyett. Nem csak a pénztárcánkat kíméli, de még egészségesebbé is teheti mindennapjainkat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.