Minden 10. eladott Jaguar elektromos

By 2019-07-12 február 5th, 2020 Aktualitás
A Jaguar I-Pace nem teljesített úgy a piacon, mint azt ahogy a brit luxusautó gyártó vállalat várta volna. Bár tény, hely teljesítményileg az autó jobb, mint a legtöbb elektromos társa, mégis a Tesla Model 3-mal nem tudta felvenni a versenyt. A felmérések alapján csak most kezd igazán beérni a Jaguar I-Pace a célba.

2019 júniusában az összes Jaguar eladások nagyjából egy tizedét birtokolta az I-Pace. Szám szerint az elmúlt hónapban 1,621 elektromos Jaguar-t értékesítettek, ami a havi 1.500 eladott járműhöz képest igen jó jel vállalat számára.

A tavalyi évben megjelent jármű csúcspontja 2018 novemberében és decemberében volt, mikor csaknem 2.200 autó kelt el havi szinten. Összesen így napjainkban már majdnem 16.000 elektromos Jaguar szeli az utakat.

Jaguar I-Pace

A vállalat még nem hozta nyilvánosságra további terveit az e-mobilitás terén, viszont nagy valószínűséggel követni fogják a másik nagy angol luxus autógyártó, az Aston Martin példáját. Illetve a brit kormány által hozott rendeletek miatt sem engedheti meg magának hosszú távon a Jaguar, hogy ne fejlesszen újabb elektromos járműveket.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.sciencefocus.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.