Skip to main content

A Smart már régóta bejelentette, hogy készül az elektromos kisautójuk újított változata, ami sokkal erősebb, gyorsabb és smart-abb lesz. A napokban meg is kaptuk az első híreket mind a három verzióról, ami érkezik majd a cégtől. Lássuk, mi mindent tudunk az e-smart-ról.

Ma már szinte minden elektromos autót úgy terveznek, hogy több típusban érkezzen. Ezek közt legtöbbször a különbség csak az akkumulátor teljesítménye és ezzel persze a hatótáv. Így kerül piacra például a Porsche Taycan Turbo és Turbo S vagy a Tesla Model S Long Range és Performance.

Smart EQ forfour

A 2020-as e-Smart 3 fajta fokozatban fog érkezni: Smart EQ fortwo, Smart EQ forfour és Smart EQ fortwo cabrio. A fortwo 2, még a forfour 4 személyes lesz. A kocsiba egy 17,6 kWh-s akkumulátor fog bekerülni. Az autó hatótávja normál körülmények közt 153 km a WLTP tesztek alapján, ez azt jelenti, hogy télen az autó 110 km-t tud majd mennyi egyetlen feltöltéssel, ami valljuk be, nagyon kevés a mai világban.

A 2020-as e-Smart

  • 140-153 km hatótáv
  • 17.6 kWh akkumulátor
  • 0-100 km/h  12.7 másodperc alatt
  • maximum sebesség: 130 km/h
  • első kerékmeghajtás
  • elektromos motor: 60 kW (160 Nm nyomaték)

Összességében elmondhatjuk, hogy van még mit csiszolni az új elektromos Smart-on, főleg hatótáv szempontjából. Egy ilyen kaliberű kiskocsi viszont még mindig az egyik legideálisabb autó városi közlekedésre, tekintve, hogy szinte mindenhova könnyedén le lehet vele parkolni. A 2020-as e-Smart kezdő ára 5 millió forint körül fog alakulni, ami (ha mellé vesszük az állami támogatásokat) akkor egy igen kedvező ajánlatot kapunk.

Tekintsd meg YouTube csatornánkat, ahol minden az elektromos autózásról szól

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.