Miskolc is e-autósodik

By 2019-02-15 február 5th, 2020 Aktualitás
Folytatjuk országjáró turnénkat. Szerencsére lassan már nincs is olyan szegmense az országnak, amelyről ne tudtunk volna valami szépet írni. Mindig öröm, hogyha az elektromos autózás hazánkban fejlődik. Már pedig fejlődik, ez megkérdőjelezhetetlen. Alig várjuk, hogy szinte csak ilyen autókkal találkozzunk az utakon. Te is?
A miskolci történések

A jól hangzó nevű környezetkímélő közlekedés jegyében ezúttal Miskolcon hoztak létre újabb elektromos töltőállomásokat. A helyi online hírportál ötletesen csak „elektromos benzinkútnak” nevezi őket. Összesen kilenc új állomást helyeztek forgalomba. Nyolc darab egyállású, és egy darab kétállású töltőt egészen pontosan, vagyis 10 új lehetőség, ahol tudod tölteni az elektromos autódat, hogyha Miskolcon jársz.

A pontos helyek az alábbiak: a Patak utcai mélygarázsban, a belvárosban 4 helyen – Dayka, Palóczy, Régiposta, Kandia utcai –, valamint két miskolctapolcai és a Diósgyőri várnál lévő parkoló. Úgy tűnik, hogy a miskolciak is egyre jobban szeretik az elektromos autókat. Hogy ez a környezetbarátság vagy az állami támogatás miatt van, azt nem tudjuk, de gyanítjuk, hogy mindkettő.

A helyiek miért örülnek

Ez egyszerű kérdés, legalábbis a helyi alpolgármester szerint. Sokan keresik fel a várost turizmus szempontjából, hiszen itt van a Diósgyőri vár vagy éppen Miskolctapolca. És nagyon jó üzenet a városba érkezőknek, hogy itt tudják az elektromos autóikat tölteni, tehát emiatt nem hagyják ki ezeket a látványosságokat. Ráadásul, ha itt töltenek, akkor vélhetően itt is fogyasztanak, esznek, isznak, ami a város számára kiemelt fontosságú.

A városban is ingyenesen lehet parkolni az elektromos autókkal, ahogy az országban szinte mindenhol. Sőt, az új töltők használata is ingyenes (természetesen a régieké is), ami tovább növeli ezeknek az autóknak a népszerűségét. Így mind a helyieknek, mind a turistáknak minden feltétel adott ahhoz, hogy a legmodernebb és legkörnyezetbarátabb autókkal jól érezzék magukat. És mi más kell még?

Szerinted melyik lesz a következő város, ahonnan jó hírekkel tudunk majd jelentkezni?

Kép forrása: www.borsod24.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.