Még alig kezdődött el az év, de már tudjuk, hogy 10 teljesen új elektromos autó készül az Amerikai Egyesült Államokban. Az e-mobility rohamos fejlődése a közmédián kívül, a Super Bowl-t, az NFL döntőjét is elérte, ahol az Audi debütálta a legújabb modelljét, az e-tron GT-t. A német cég ezen felül bejelentette, hogy 2025-re az autó felhozataluk 1/3-át teljesen elektromos hajtással fogják ellátni. Továbbá, hogy még idén tavasszal elérhető lesz Európában az első elektromos Audi, az e-tron SUV.

A hirtelen siker azt eredményezte, hogy a kaliforniai Veloz környezetvédelmi cég is erősen elkezdett érvelni az elektromos autók elterjesztése mellett.

Egy amerikai fórumon (www.greencarreports.com) megkérdezték az e-mobility rajongókat, hogy mit is várnak legjobban a 2019-es elektromos autó piactól. Válaszlehetőségként a 4 alábbi paramétert adták meg: az autó külseje, takarékosság, környezetkímélés illetve az autó gyors és hangtalan teljesítménye.

Eredmény:
  • Takarékosság- 36%
  • Környezettudatosság- 18%
  • Gyorsaság, halk teljesítmény- 41%
  • Külső dizájn- 5%

Minket is meglepett, hogy a kérdezők többsége úgy tartja, hogy a legfontosabb az autó gyorsasága és teljesítménye. Bár egy elektromos autó legkritikusabb tulajdonsága, mely a mai napig sok vitát kelt egyes járművek közt, az a jármű hatótávolsága, illetve, hogy mennyivel tudunk többet spórolni a színtiszta elektromos hajtással.

Képek forrása: www.topspeed.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.