Napelemmel érkeznek az új Kia és Hyundai autók

By 2018-11-06 február 5th, 2020 Aktualitás
A megújuló napenergia felhasználása elérte az elektromos autózást is. Ahogy a napelemek hatékonyabbá válnak, úgy egyre több helyen kerülnek felhasználásra. Azok számára, akik megújuló energiában látják a jövőt, ez azt jelenti, hogy a napelemek most már az otthoni háztetőkről is elmozdulhatnak az autók és töltőik irányába, pontosabban azok energiaforrásaként fognak szolgálni.

Koreában a Hyundai és a Kia feltárt néhány példát erre a koncepcióra, ideértve a napfénytetőt is, ami növelheti a jármű hatékonyságát, függetlenül attól, hogy milyen típusú meghajtású a gépjármű.

A Hyundai Group teszteli a napkollektort

Az első generáció, melyen a Hyundai tesztelni akarja a napenergiát hasznosító szerkezetet, azok a hibrid modellei, például a Sonata Hybrid és a Ioniq modell. A járműveket a tetőbe épített szilikon szolár panell fogja elektromos árammal tölteni. A Hyundai szerint a hibrid akkumulátor akár 60 százalékát (1,56 kilowattóra a Ioniqban) lesz képes naponta tölteni. A teljesen elektromos autók sem maradnak ki a sorból, mivel jövőre az új típusok napfénytetője és motorháztetője is megkapja az újítást.

Nem ez az első alkalom, hogy egy cég megpróbálta a napból kapott energiát felhasználni, gondoljunk csak a Nissan Leaf-re, mely beépített miniatűr napkollektora képes a kocsi klíma rendszerét üzemelni.

Kép és információ forrása:

www.greencarreports.com

www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.