Skip to main content

Az infláció miatt érezhetőn emelkedtek az elektromos járművek árai, amihez még hozzátett az ellátási láncokban keletkezett hátrányok. A Tesla viszont ennek ellenére sem hagyott fel tervével, miszerint még a közeljövőben piacra dobnak egy olcsóbb Model-t.

A hír, miszerint a Tesla egy olyan járművön dolgozik,  amelyet sokkal többen engedhetnek meg maguknak, szinte mindenkinek felkeltette az érdeklődését. A tervek szerint az autó ára nem fogja meghaladni a 25.000 dollárt, azaz nagyjából 10 millió forintos értéket. Bár Musk megerősítette a tervet, mégis kiemelte, hogy a fontossági sorrend élén jelenleg a Cybertruck és a Tesla Semi van.

Remélhetőleg amint a Tesla összes gyárában felgyorsul az elektromos járművek gyártása, a termelés elkezdheti felzárkózni a kereslethez. Ha ez megtörténik, akkor számíthatunk az új Model-re és ezzel együtt a régi szériák árának csökkenésére.

„Néhányszor megemeltük az árainkat, melyek őszintén szólva most kínos szinten vannak. De őrült infláció van. Azt hiszem, ez csökkenni fog az év vége felé. Bízom benne – és ez nem ígéret -, de remélem, hogy valamikor sikerül egy kicsit csökkenteni az árakat.” – nyilatkozott Musk.

A Tesla autógyártási költségei drámaian csökkentek az évek során.  2017-ben 84.000 dollárba került a cégnek egy elektromos autó megépítése, ez most mindössze 36.000 dollárba kerül. Ilyen tempóval haladva reálisnak tűnik – az infláció mérsékelődésével – az olcsóbb EV széria piacra dobása, a közeljövőben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.