Az NVIDIA Corporation egy kaliforniai székhelyű, elsősorban korszerű grafikus processzorai révén ismert számítástechnikai vállalat. Újabban több konzolhoz (PlayStation, Xbox) gyárt minőségi grafikus kártyákat és processzorokat.

Hogy is jön ide a zöld autó?

A 2017 októberében rendezett müncheni GTC konferencián (GPU Technológia konferenciája) megcsillogtatta az NVIDIA a saját teljesen elektromos szuperkocsiját. A Roborace Robocar névre hallgató teljesen elektromos, mesterséges intelligenciával ellátót járművön már külsőre is szembetűnőek az NVIDIA névjegyei, viszont a titok az autó belsőjében rejtőzik. A versenyautó 4 elektromos motorral, 15 szenzorral és beépített NVIDIA DRIVE PX „aggyal” rendelkezik. Végsebessége elérheti a 300 km/h-t. A csodajárműből jelenleg csak 2 prototípus létezik, amit jelenleg is Forma 1-es pályákon tesztelnek.

elektromos auto szuperauto nvidia

NVIDIA szuperautója

A másik NVIDIA processzort használó elektromos jármű az új Mercedes-Benz IAA. Külsőre sem átlagosan kinéző jármű specialitása, hogy sebességének megfelelően változtatja a karosszériája alakját. Az lökhárítók és a fékszárnyak mozgatásával, illetve a felnik homorításával az autó aerodinamikai csodává alakul. A rendszer tökéletes működését és a digitális kijelző működését az NVIDIA processzora biztosítja.

mercedes elektromos auto e-mobility

NVIDIA processzort használó elektromos Mercedes

2018-ban viszont mégis a legnagyobb újítást az Audi A8L hozta, ami a világon elsőként lesz hármas szintű autonóm jármű. Az autó külsőre nem kelti azt a szuper autó érzését, mint egy Mercedes vagy egy Tesla, viszont, ha túl hamar ítélkezünk a kocsi fölött, lemaradhatunk annak páratlan belső értékeiről. A járműben 6 NVIDIA processzor működteti a közlekedési szenzort, az utastér hangszerelését, az információs rendszert és a hátsó utasoknak tökéletes kényelmet nyújtó fejtámla rendszert.

audi e-mobility elektromos auto nvidia

AUDI A8L

Képek forrása: blogs.nvidia.com/blog/2017/10/12/electric-autonomous-vehicles-gtc-europe/

Borítókép forrása: www.geforce.com

TOVÁBB AZ ELEMZÉSHEZ!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.