Skip to main content

Az NVIDIA Corporation egy kaliforniai székhelyű, elsősorban korszerű grafikus processzorai révén ismert számítástechnikai vállalat. Újabban több konzolhoz (PlayStation, Xbox) gyárt minőségi grafikus kártyákat és processzorokat.

Hogy is jön ide a zöld autó?

A 2017 októberében rendezett müncheni GTC konferencián (GPU Technológia konferenciája) megcsillogtatta az NVIDIA a saját teljesen elektromos szuperkocsiját. A Roborace Robocar névre hallgató teljesen elektromos, mesterséges intelligenciával ellátót járművön már külsőre is szembetűnőek az NVIDIA névjegyei, viszont a titok az autó belsőjében rejtőzik. A versenyautó 4 elektromos motorral, 15 szenzorral és beépített NVIDIA DRIVE PX „aggyal” rendelkezik. Végsebessége elérheti a 300 km/h-t. A csodajárműből jelenleg csak 2 prototípus létezik, amit jelenleg is Forma 1-es pályákon tesztelnek.

elektromos auto szuperauto nvidia

NVIDIA szuperautója

A másik NVIDIA processzort használó elektromos jármű az új Mercedes-Benz IAA. Külsőre sem átlagosan kinéző jármű specialitása, hogy sebességének megfelelően változtatja a karosszériája alakját. Az lökhárítók és a fékszárnyak mozgatásával, illetve a felnik homorításával az autó aerodinamikai csodává alakul. A rendszer tökéletes működését és a digitális kijelző működését az NVIDIA processzora biztosítja.

mercedes elektromos auto e-mobility

NVIDIA processzort használó elektromos Mercedes

2018-ban viszont mégis a legnagyobb újítást az Audi A8L hozta, ami a világon elsőként lesz hármas szintű autonóm jármű. Az autó külsőre nem kelti azt a szuper autó érzését, mint egy Mercedes vagy egy Tesla, viszont, ha túl hamar ítélkezünk a kocsi fölött, lemaradhatunk annak páratlan belső értékeiről. A járműben 6 NVIDIA processzor működteti a közlekedési szenzort, az utastér hangszerelését, az információs rendszert és a hátsó utasoknak tökéletes kényelmet nyújtó fejtámla rendszert.

audi e-mobility elektromos auto nvidia

AUDI A8L

Képek forrása: blogs.nvidia.com/blog/2017/10/12/electric-autonomous-vehicles-gtc-europe/

Borítókép forrása: www.geforce.com

TOVÁBB AZ ELEMZÉSHEZ!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.