Skip to main content

A Shell és a BYD stratégiai együttműködési megállapodást jelentett be a hálózatról tölthető elektromos járművekkel kapcsolatban Kínában és Európában, valamint a jövőben potenciálisan a világ más régióiban is.

A megállapodás fő témája az elektromos járművek töltőinfrastruktúrájának fejlesztése, amely a Shell és a NIO korábbi megállapodására emlékeztet. Akkor viszont főként az akkumulátorcsere népszerűsítése volt a fő motívum.

A két partner hat együttműködési területet sorolt fel a pán-európai mobilitási szolgáltató (MSP) partnerségben. Kiemelnénk a BYD sofőrjei számára kialakított 275.000 töltőponthoz biztosított hozzáférést Európában (Shell állomások és roaming hálózatok).

A tervek szerint közös Shell-BYD EV hubok építése is tervben van is a kulcsfontosságú európai piacokon. A két cég elektromos járművekhez és az energiához kapcsolódó különféle termékeket szeretne kínálni, mint például a dinamikus tarifaütemezés, a napelemes integráció és az innovatív Vehicle-to-Grid (V2G) töltés.

A Shell és a BYD is együttműködni kíván a globális kutatás-fejlesztésben az akkumulátorteljesítmény és a fejlett töltés területén. A Shell számára Kína az egyik stratégiai irány az elektromos járművekre való átállásban, így a kínai elektromos járművek gyártóival való együttműködés egyáltalán nem lep meg minket.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.