Skip to main content

Elektromos sportkocsik terén tagadhatatlan, hogy a  Tesla Model 3 dominálja a piacot, viszont nem szabad megfeledkezni vetélytársairól. Ilyen a Jagaur I-pace, az Audi e-tron vagy éppen a Porsche Taycan, mely belső kialakításáról most bővebb információkat kaptunk.

A Porsche Mission E már 2015 óta a német autógyár asztalán áll, viszont sok érdekességet még nem árultak el a Taycan-ról, csak azt, hogy elméletileg már az idén kikerül az autóutakra.

Az alábbi felvétel viszont megmutatja, milyen is lesz ebben az autóban ülni:

Ahogy fent láttuk, a Taycan nem egy mindennapi elektromos autó lesz. Rögtön elsőre feltűnik a hatalmas középkonzol, az érintőképernyős váltó és az autopilot jelzés. Jelenleg a német Nürburgring-en tartják a jármű tesztelését, melyen a kiszivárgott információk alapján egy 90 kWh-s akkumulátor fog bekerülni a járműbe. Ezzel 400 kilométerre tették az autó hatótávját teljesen ideális körülmények közt.

A Porsche úgy tervezi, hogy idén szeptemberben már teljesen leleplezik az autót és még az idén piacra dobják. Továbbá a Porsche listáján van egy majdnem 500 kilométer hatótávval rendelkező verzió kiadása, de egyenlőre azzal is beérnénk, ha az alap jármű már látható lenne az utakon.

Képek és információ forrása:
www.electrec.co
www.wired.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.