Proton X70, a kínai egyterű specialista első Délkelet-Ázsiának szánt autója

By 2018-12-01 február 5th, 2020 E-mobility elemzések
A Zhejiang Geely Holding Group bemutatta az első jobb oldali kormánnyal ellátott autóját Malajziának. A Proton X70 egy SUV, ami a Proton autógyártó (maláj központú) cég terméke.

A Proton-nak a Geely segített korábban, egészen pontosan 49,9%-os részesedése lett a kínai cégnek, a fennmaradó részt pedig a maláj DRB-Hicom birtokolja. A Geely támogatásával a Proton versenyképessége javulni fog, mivel így olyan technológiához jut hozzá, ami korábban sokkal drágább lett volna. És marketing szempontból is fontos, hiszen nagy név került mellé. Délkelet-Ázsiában (főleg Thaiföldön és Indonéziában) egyre fejlettebb az iparág, viszont 3,36 milliónyi autóeladás 60%-a a terület 6 legnagyobb nemzetétől származik (2017-es adat).

Geely Proton

Proton X70

A Proton X70 olyan fejlett biztonsági funkciókkal rendelkezik, amik a Volvo-kban (szintén a Geely által tulajdonolt vállalat) is megtalálhatóak. Ezek között szerepel az önálló vészfékezés.

Jövő év második felében fogják összerakni a modellt a Proton Tanjong Malim üzemében, ahol azért vannak átalakítások, hogy megnöveljék az éves kapacitást 150 ezerről 250 ezerre. Ez az üzem a Geely fejlesztési és termelési központjaként is funkcionálni fog.

Az első 9 hónap során a Proton majdnem 50 ezer darabot adott el, ami a teljes piac 11%-át teszi ki. Az 1,8 literes benzinmotoros Proton X70 bejelentése december 12-ére várható.

Képek forrása:

asia.nikkei.com

paultan.org

A GEELY-VEL KAPCSOLATOS ÁRFOLYAMELEMZÉSEK ÉS HÍREK ITT OLVASHATÓAK!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.