Ma már a legtöbb márka szeretne saját lítium-ion akkumulátor gyárral rendelkezni, mivel csak így lehet tartani az elektromos járművekre kialakult keresletet. A napokban a Porsche is bejelentette, hogy saját akkumulátorgyárat épít, főleg az új Taycan gyártása miatt.

A Porsche-nak, a Volkswagen csoport részeként nem kell aggódnia az akkumulátorhiány miatt, azonban a vállalat így is saját akkumulátorcellás üzemet kíván létesíteni. Az ötlet az, hogy egyedülálló teljesítménnyel bíró alkatrészeket biztosítsanak az ügyfeleknek, ezzel megkülönböztetve magukat más márkáktól. Ehhez pedig valóban nagy teljesítményű akkumulátorcellákra van szükség – eltérően az akkumulátorgyártók által kínált általános termékektől.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

A hivatalos adatok szerint a Porsche új EV elemcellás üzemét Németországban, Tübingen városában építi meg. Ezeket a speciális akkumulátorokat, a Volkswagen-csoport akkumulátorai mellett a csúcsmodellekben használják majd fel.

A Porsche még nem hozta nyilvánosságra a hivatalos adatokat, vagyis, hogy milyen teljesítményű akkumulátorok is fognak készülni. Szakértők szerint a vállalatnak nem csak a teljesítményre kell figyelnie, hanem a cellák előállításának költségére is, ha tényleg fel akarják venni a versenyt a piacon a Tesla-val szemben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.