Skip to main content

Csupa jó híreket hallani a kínai elektromos járműveket gyártó BYD-ról. Ez a cég reputációját emeli, részvényének árát viszont aligha.

A PortfoLife (az Elektromos Autózás Roadshow szervezője) e-mobility részvénykosarának oszlopos részét képezi ez a BYD Electronic. Az idei évben állandó jelleggel hallani rekordeladásokról, ami vélhetően az árfolyamon is látszódni fog. Egyelőre az utóbbi egy hónapban emelkedés látható az árfolyam szempontjából, viszont még ezeket erős impulzusok tarkítják. Ha viszont továbbra is ennyire töretlen a BYD sikere, akkor egyre drágább lesz a cég részvényének ára.

BYD chart

BYD árfolyama az utóbbi 1 évben (forrás: ariva.de)

Az elektromos járműveket gyártó vállalat a fejlődés érdekében egyre több piacra tör be. Azt már hallhattuk, hogy az USA-ban is megjelent a buszokkal, a legújabb sikerei egyike viszont az, hogy már piacvezetőnek számít Chile-ben. A chile-i Telekommunikációs és Távközlekedési Miniszter, Gloria Hutt 183 tisztán elektromos busz megrendelését jelentette be, ami 2019. augusztusában érkezik a fővárosba, Santiago-ba. Az eddigi 100 BYD buszhoz csatlakozik ez a közel 200-as mennyiség. Így már több, mint 60%-os a részesedése a kínai BYD-nak a chile-i fővárosi buszpiacon.

Európában is terjed a BYD láz. Amellett, hogy már magyarországi gyára is van a gyártónak, Spanyolországban innovatív megoldásokról hallani. Most raktárkocsik széles választékát mutatta be először Ibériában. Így már zéró kibocsátású haszongépjárművek piacán is egyre erősebb szerepe van a kínai cégnek. A villamos targoncákkal az Ibériai-félszigeten több, mint 90%-os lefedettséget ért el a BYD.

Ha ez így halad, akkor minden országba beteszi a lábát a cég, és egyre több oldalról lehet majd hallani a BYD-ról.

Borítókép forrása: www.byd.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.