Skip to main content

A mai világ sofőrjeinek egy igazi rémálma, ha autójukat valamilyen károsodás éri. Még nagyobb rémálom, ha ezt a saját pénztárcájuk szenvedi meg, ami igen gyakori sajnos. A hit and run (amikor a balesetet okozó személy nem áll meg) igen elterjedt lett az elmúlt években és egyre kevesebb olyan helyzet van, mikor a rendőrség segítséget tud nyújtani az ilyen esetekben. A Tesla modellek kamerái elől viszont nincs menekvés. Nyíltan állíthatjuk, hogy ez az egyik, ha nem a legjobb funkciója a járműnek, amit már sokan el is neveztek Tesla Crash Cam-nek.

Úgy gondoltuk, megmutatjuk mennyire egyszerű a Tesla-val az ilyen balesetek és esetek megoldása. A videókban senki sem szenvedett súlyos sérülést, kivéve a járművek.

A sebesség és követési távolság megválasztásával könnyen elkerülhető lett volna ez a baleset:

A sofőr valószínűleg 2 méterrel keskenyebbek hitte az autóját, sajnos a többi sofőr nem örült ennyire ennek a gondolatmenetnek

Valószínűleg nem akart lemaradni a kedves sofőr a kedvenc sorozatáról, ezt később viszont az autója bánta.

A Tesla kamerái elől nem csak az utakon nem vagy biztonságban, de parkolás közben sem. Szóval figyeljünk, milyen autót is húzunk meg a parkolóban.

Nem mindenkinek nyerik el a tetszését a Tesla modellek, viszont a legtöbb ember szimplán csak hangot ad nemtetszésének. Jelenlegi alanyunk nem ilyen.

A Tesla tulajdonosok sokszor megkönnyítették már a rendőrök munkáját az ilyen videófelvételekkel. Sok esetben szinte másnapra megtalálták már a tettest, aki kárt tett az autóban. Reméljük a jövőben minden gépjármű rendelkezni fog hasonló funkcióval, mivel jelenleg ez az egyik legjobb “biztonsági rendszer” a felesleges pénzkidobások elkerülése területén.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.cnet.com
www.autoblog.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.