Úgy érkezik az új E-bike, mint a villám

By 2019-04-04 február 5th, 2020 Érdekességek
Ahogy a villám sem csap kétszer ugyanoda, úgy nem érkezett még sohasem egy ilyen teljesen elektromos motor, mint a Lightning Strike.

Úgy látszik, hogy a Harley-Davidson elektromos kétkerekűje eleget ült a trónon, mint a legjobb E-bike, ugyanis a Lightning Motorcycle vállalat nemrégiben jelentette be, hogy megalkotja saját járművét. A Lightning Strike névre hallgató sportmotor a tervek szerint sokkal megfizethetőbb darab lesz, mint társai. Kezdő ára a tervek szerint alig lesz 13 ezer dollár (átszámítva 3,7 millió forint). A Harley motorkerékpárja ezzel szemben majdnem 11 millió forintos vételárral indult a piacon.

Lightning Strike

Eddigi tesztek alapján a moci képes megtenni akár 160 km-t egyetlen töltéssel, köszönhetően a 10 kWh-s akkumulátornak. Az alap verzió egy 3,3 kW-os töltővel lesz ellátva, mely bármely városi töltőnél alig 2 óra alatt feltölthető.

Persze a jármű rendelkezik egy kicsit drágább, de nagyobb hatótávú változattal is. Alig 1 millió forinttal többet ér a 15 kWh-s változata. Ezen első két verzió körülbelül 90 lóerővel rendelkezik majd, és maximum 220 km/órás sebesség elérésére lesz képes.

Ha viszont mindent megtennénk egy kis környezetkímélő száguldásért, akkor körülbelül 5,7 millió forintért megvehetjük a top-szénszálas kiadást, mely a 90 lóerőt 120-ra növeli, a végsebességet pedig 240 km/órára. Továbbá kapunk hozzá egy gyorstöltőt, mely még a nagyobb akkumulátort is kevesebb, mint 1 óra alatt fel tudja tölteni. 

Az elektromos motorok között vannak érdekes kinézetű modellek. A Lightning Strike egy dögös speedmotor külsejét hozza el nekünk. Ha beszereztek egy ilyen csodát, csak annyit kell megjegyeznetek, hogy a mennydörgés mindig a villám után érkezik. 

Képek és információ forrása:
www.electrec.com
www.pexels.com
https://www.greencarreports.com/news/1122385_lightning-strikes-twice-with-second-affordable-electric-motorcycle#image=100696776

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.