Az Audi első elektromos járműve igen késve, de meghozta a várt teljesítményt a piacon. A márka pedig ennek megfelelően folytatja is az Audi e-tron széria fejlesztését, melynek legújabb darabja a napokban mutatkozott be a Shanghai autóshow keretein belül.

Az Audi nem kevesebb, mint négy járművet mutatott be Kínában, az Auto Shanghai-on, melyből az A6 e-tron Sportback és az új e-tron SUV vonzotta a legtöbb figyelmet. A még egyenlőre fejlesztés alatt lévő jármű az Audi e-tron terepjáró, ami a helyi jelentések szerint a Volkswagen-csoport MEB platformjára épül, amelyet a kisebb Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron is használ.

Audi e-tron Shanghai

Audi e-tron Concept Shanghai

Bár az Audi még nem jelentette be a hivatalos teljesítményét a járműnek, megemlítették, hogy a Volkswagen ID.6-hoz fog leginkább hasonlítani. Utóbbi 58 kWh-s vagy 77 kWh-s akkumulátorral fog rendelkezni, és a kínai NEDC ciklusban maximálisan 365 mérföld (588 kilométer) hatótávolságot párosítottak a nagyobbik akkumulátorhoz.

Az idei évben a hírek szerint kiderül, hogy a Négy Gyűrűt hordozó modell azonos számokkal rendelkezik-e. Az “Audi Concept Shanghai” valószínűleg a német márka kínai piacra való betörésének első nagy lépése, az e-mobility terén.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com
www.unsplash.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.