A német autógyár nagyon meg akarja mutatni, hogy az e-moblitás a jövője. Sajnos egy rossz döntés miatt nem tudja kialakítani saját Gigafactory-ját a Volkswagen, mégis az akkumulátor problémák ellenére is törekszik, hogy maradandót alkosson az elektromos autózás világában. Ez most úgy látszik sikerült is, a versenypályán.

Nemsokára érkezik az új elektromos Volkswagen ID széria, melynek egyik darabja, a VW ID.R, talán az egyik legjobb elektromos versenyautó, melyet a NIO EP9 óta láttunk.

A történet annyi, hogy Nick Heidfeld 1999-ben egy 1998-as McLaren-Mercedes MP4/13-as Formula-1-es versenyautóval 41,6 másodperces időt futott a Goodwood Festival of Speed-en. A Volkswagen ezt a rekordot döntötte meg az ID.R-el.

A rekorddöntés hivatalos videója:

A sikeres győzelmet sajnos nem tudni, hogy milyen specifikációval döntötte meg a VW, így csak Romain Dumas-nak tudhatjuk be, hogy ilyen jól elvezette az autót a kanyarokkal teli pályán.

Az ID.R megdöntötte már a Pikes Peak abszolút rekordját 2018-ban, idén júniusban pedig a Nordschleife villanyautós rekordját küldték a második helyre.

Képek és információ forrása:
www.totalcar.hu
www.motor1.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.