Újabb versenyző az elektromos buszok piacán?

By 2019-11-12 február 4th, 2020 Érdekességek
A felmérések alapján a világ buszainak 17%-a elektromos. Viszont ezen buszok 99%-a, azaz 425.000 darab Kínában található, köszönhetően a BYD-nak. Az USA van a második helyen az ilyen járművek terén, alig 300 darab e-busszal. A tömegközlekedés fejlesztése, azon belül az elektromos hajtású buszok használata a hagyományosok helyett igen jelentős lépés lenne, ha csökkenteni akarjuk a káros anyag kibocsátás mértékét. Ezt tűzte ki célul mai alanyunk, a Neuron, mely a legújabb elektromos buszgyártó szeretne lenni a piacon a jelek szerint.

A 2017-ben alapított társaság már abban az időben elkezdett foglalkozni a futurisztikus buszok kialakításával, melyeket első ránézésre Elon Musk is tervezhette volna. A járművekről eddig csak dizájnok kerültek ki, viszont a vállalat elmondása szerint nagy teljesítményű és hatótávú elektromos járművek lesznek, melyeket az élet minden terén be tudnak majd vetni. 

Mutatjuk a felhozatalt:

Neuron T/ONE

Neuron TORQ

Neuron MET

Neuron STAR

Neuron elektromos buszok

Ezen járművek még csak prototípus formában léteznek, és még nem teljesen biztos, hogy így fognak kinézni, de a vállalat elmondása szerint ezen dizájntervet fogják tartani. Kíváncsian várjuk mikor kapunk bővebb információt a Neuron-tól, és, hogy mit szól majd ezen járművekhez a Tesla CEO-ja.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.neuronev.co
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.