A BMW egy igen megbízható elektromos autót alkotott az i3-as képében, mely megalapozta az I széria jövőjét. A vállalat több tisztán villanyjárművet is bejelentett a jövőben, viszont akadt egy technológiai újítás, ami körül igen nagy visszhang alakult ki az elmúlt időszakban. Ez nem más, mint a BMW i3 REX verziója, mely a vállalat elmondása szerint azok számára készült, akik folyamatosan tartanak a lemerüléstől. 

A BMW tervei a jövőre
A BMW bejelentette, hogy szignifikánsan csökkenteni fogja szén-dioxid kibocsátását járműveiben 2030-ra. A fenntartható fejlődés érdekében ez az új és egyben legfontosabb cél, melyet a vállalat kitűzött a jövőre nézve. A teljes terv szerint 80%-kal csökkentik autóik CO2 emissziót. A vállalat kifejtette, hogy 20%-kal csökkentik a gyártási és 40%-kal a használati idő alatt kibocsátott káros anyag mennyiséget 2030-ra.
“Ez az új stratégia minden új divízió számára megalkotta a jövőképet “- jelentette be a vállalat – “Az adminisztrációtól egészen a vásárlásig, a tervezéstől egészen a gyártásig, a fenntartható fejlődés érdekeit fogjuk előnybe helyezni. ” A nyilatkozatot a vezérigazgató, Oliver Zipse jelentette be.
BMW I6

BMW i6

A REX dilemma
Aki nem tudná, a BMW i3 REX egy elektromos jármű, melybe hatótávpótlásként került egy kicsi, 9 literes benzinmotor. A jármű tisztán elektromos hajtással 246 km-t képes megtenni, ami azért a mai felhozatalt nézve nem egy kiemelkedő teljesítmény. A range extender beszerelése pont emiatt került be az autóba, viszont ennek ellenére is a kocsi csak 321 km megtételére alkalmas a hagyományos hajtással együtt. Ilyen szempontból ár-érték kategóriában igen gyengének bizonyul a REX, főként, hogy a 13 millió forintos vételárból már olyan más tisztán elektromos hajtású autókat is tudunk venni, mint az új Nissan Leaf, melynek 363 km a hatótávja.
Nem kedvez az sem a járműnek, hogy maga a BMW menedzsere és akkumulátor szakértője, Jan Freimann is úgy nyilatkozott a technológiáról, hogy nincs helye ebben a világban.
BMW I3 REX

BMW i3 REX

Nemsokára érkeznek a vállalat legújabb környezetkímélő járművei, mint a 7-es, 5-ös és X1-es széria, majd 25 újabb típus jön még a piacra (hibrid/elektromos) egészen 2023-ig. Az eddigi tervek alapján az autók legalább fele tisztán elektromos hajtással fog rendelkezni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.greencarreports.com
www.whichcar.com.au

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.