Mi magunk szenvedélyesen követjük az autóversenyzés minden formáját. Legyen szó akár a Forma-1-ről, vagy akár a NASCAR-ról, szívesen ülünk le a TV elé és nézzük. Mégis a szívünk egy kicsit jobban megdobban, hogyha az elektromos autózás és a versenyzés találkozik. Nos, nemrég láttunk egy videót, ahol valami ilyesmi történt. Nem tarthatjuk meg magunknak az itt látottakat. 
Elektromos autók párviadala

Konkrétan most nem a Forma-E sorozatra gondolunk. Persze az is érdekes, de valljuk be, egyelőre kevesen fogunk olyan típusú autókat vezetni. De mielőtt bármit is mondanánk, íme, a videó:

(videó forrása: www.youtube.com – JayinShanghai csatorna)

Ahogy látható, ebben a videóban a normál úton közlekedő elektromos autók csaptak össze egymással, és a hagyományos autókkal is. Most pedig beszéljük ki, hogy mit is látunk ebben a majdnem 20 perces videóban!

A Tesla tarol

Amikor Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla Model 3 csúcsverziója milyen lesz, és hogy le fogja nyomni a vetélytársakat, sokan csak mosolyogtak. Eddig. Most a kínai Know the Car csapata versenyt rendezett. Az elektromos autók közül részt vett a Tesal Model 3, a BMW M3 és a Mercedes AMG C63, és két kínai autó is a NIO ES8 és a BYD DM is.

Az eredmény teljesen egyértelmű, mondhatni kiütéses siker a Tesla számára. Hogy a két kínai autót simán megelőzte, az talán senkit nem lep meg, de a másik két autóval szembeni előnye már sokkal érdekesebb. Már csak azért is, mert a kínai piacon a Mercedes a duplájába kerül, mint Elon Musk-ék elektromos autója, és a BMW is nagyjából 80%-kal kerül többe egy vásárló számára.

Tény az is, hogy a két induló sportautó, a Ferrari 488 GTB és a Nissan GT-R megelőzte a Teslát (is), de ne feledjük, ezek az autók majdnem 4-szer annyiba is kerülnek. Szerintünk csak idő kérdése, amikor már az elektromos autók kerülnek ki győztesen a sportautókkal szemben. Ha tippelnünk kéne, akkor a Tesla lenne az.

Kép forrása: en.wikipedia.org
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.