Az elektromos autók fejlődése és térhódítása szinte töretlen. Mi is, akik rendszeresen olvassuk a témába vágó híreket, és külföldi oldalakat, csak úgy kapkodjuk a fejünket. Brutális fejlesztések, és hihetetlen eredmények sorával találkozunk. Ez feldobja az ember napját. De még így sem minden nap találkozunk olyan hírrel, mint amit most osztunk meg Veled. Ez bizony egy világrekord.
Az elektromos autózás hihetetlen fejlődés előtt

Mi, akik napi szinten követjük a híreket, folyamatosan csak mosolygunk, mert nincs olyan nap, amelyre ne jutna egy kimondottan jó hír, ha úgy tetszik egy kellemes meglepetés. Korábban már írtunk a Tesla sikereiről, az elektromos töltők robbanásszerű fejlesztéséről, a nagyra törő tervekről, és most a NIO húzott meg egy nagyon váratlan dolgot. Legalábbis számunkra.

A világrekord

Sokakban még mindig kétséget ébreszt, hogy egy elektromos autó képes-e olyan teljesítményre, olyan dolgokra, amelyre egy benzines, vagy dízeles autó. Nos, most erre kaptunk egy bizonyítékot, hogy igen.

A kínai vállalat gondolt egy nagyot és elvitte az ES8-as modelljét Tibetbe. Nem kisebb céllal, minthogy olyan magasra megy fel ezzel az autóval, ahol még elektromos hajtású járgány nem járt. Nos, a küldetést sikerrel vették, hiszen 5715,28 méter magasságig jutottak fel.

elektromos NIO

NIO ES8

Ezzel egyszer s mind egyértelműen üzentek a kétkedőknek, hogy -5 celsius fok ide, tengerszint feletti nagy magasság oda, az elektromos autó köszöni szépen, kiválóan helytáll.

Ami még külön pozitív hír ebben, hogy semmilyen extra módosítást nem kellett végezni az autón, vagyis nem kellett felkészíteni egy téli üzemmódra. Ez érthető, hiszen a légnyomáskülönbség nincs hatással a hajtásláncra.

Tehát az, aki tervezi, hogy ilyen körülmények között hajtja majd az új NIO-ját, annak sem kell aggódnia. Azt azért valószínűnek tartjuk, hogy nem ilyen körülmények között fogja letesztelni, hogy tényleg 4,4 másodperc alatt éri-e el az elektromos autó a 100 km/órás sebességet. És vélhetően az innen történő 33,8 méteres féktávot sem.

Képek forrása: 

www.greattibettour.com

www.vision-mobility.de

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.