A Volkwagen és a Mercedes-Benz megegyeztek abban, hogy autónként 3430 dollárig (981 ezer Ft) állják a költségeket, amik az idősebb dízel járművek új emissziós rendszerrel történő frissítésébe kerülnek, amely már megfelel a szabályozásoknak.

A megállapodásnak amerikai előzménye van. Ugyanis az USA-ban 5 és 10 ezer dollár (1,43 és 2,86 millió Ft) közötti összeget fizetett az autótulajdonosoknak a Volkswagen a javításokra vagy a visszavásárlásokra. És ez még mindig folyamatban van.

Európában ez a probléma sürgősebb, mert néhány városban több dízel autó van az utakon, mint amennyi lehetne. Elsősorban Frankfurtban, Kölnben és Bonnban, utóbbi két település esetében áprilisig bevezetik a tilalmakat.

A Volkswagen, a Daimler és a BMW is tehát azon ügyködnek, hogy vásárlóik továbbra is autózni tudjanak – ezt megerősítette Andreas Scheuer, a német közlekedésügyi miniszter. Scheuer arra ösztönzi a német autógyártókat, hogy többet költsenek az idősebb dízelmotorok javítására, hogy azok továbbra is részesei lehessenek a közlekedésnek.

A múlt hónapban német ügyészek szabtak ki 927 millió dolláros (265,4 milliárd Ft) bírságot a Volkswagen-hez tartozó Audi-ra, ugyanis dokumentumokat és e-maileket találtak, miszerint az autógyártó csalni akart az emissziós szabályok átjátszásával.

Információ forrása: www.greencarreports.com

Kép forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.