Skip to main content

A Plug-in járművek világában nem gyakori, de előfordul, hogy eges akkumulátorok hibásan kerülnek be a járművekbe. Szinte minden márka számára szükséges volt már, hogy pár ezer járművet visszahívjon a gyárba, és most sajnos a BMW is bekerült ezen cégek közé.

A napokban elterjedt egy videó az interneten, melyben egy BMW i4-es kapott lángra. Az eset Kínában történt, a jármű tesztelése alatt, és senki sem sérült meg az eset alatt. A BMW ezért elrendelte egyes i4 és iX elektromos járművek visszahívását az akkumulátortüzek potenciális veszélye miatt.

Egyelőre csak 83 jármű vesz részt a visszahívásban, amely magában foglalja a 2022-es BMW i4 eDrive40 és i4 M50, valamint a 2022-2023 BMW iX xDrive50 és iX M60 modelleket. A BMW és az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Szövetség (NHTSA) azt tanácsolja az érintett járművek tulajdonosainak, hogy ne töltsék fel őket, ne vezessék őket, illetve ne parkolják le más járművekben és építményekben vagy azok közelében, amelyek kigyulladhatnak.

BMW iX

BMW iX

Az eddigi információk alapján az oka a hibának az akkumulátorok gyártása alatt keletkezett. A BMW számára a Samsung és a CATL is gyárt akkumulátorokat, egyenlőre nem tudni, hogy melyik cégnél történt a hiba. Az viszont biztos, hogy a BMW a legnagyobb profizmussal fogja kezelni a problémát, és akár személyesen is felhívja az ügyfeleket, ha szükséges a jármű behívása. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.