Skip to main content

A BMW már biztos, hogy az i szériával, illetve a jövőben a Vision projekttel fog tovább haladni az elektromos autózás területén. Olyan járművek kerültek bejelentésre az elmúlt években, mint a BMW i7, az ix3, vagy az i6. A jövő évre ennek a tervnek megfelelően kidobják a piacra a BMW i4-et, mely a legfrissebb hírek szerint 500 km feletti hatótávval fog rendelkezni.

BMW i4 röviden

A legfrissebb hírek alapján a vállalat legújabb elektromos autóját egy 80 kWh-s akkumulátor fogja hajtani. Teljesítmény szempontjából 530 lóerő került a járműbe, melyet a két különálló elektromos motornak köszönhet. Gyorsulás szempontjából alig 4,5 másodperc alatt ér az autó 0-ról 100 km/órára, ami bár igen gyors, mégsem tűnik olyan soknak a Tesla Model Y mellett, mely alig 3,5 másodperc alatt éri el a 100-at.

BMW I4

Töltés szempontjából a BMW úgy nyilatkozott, hogy 0-ról 80%-ra alig 35 perc alatt fel tudjuk tölteni a kocsit 150 kW-os gyorstöltővel. A hírek szerint ezt a gyorstöltési funkciót a jövőben minden elektromos BMW meg fogja kapni. 

A BMW terve

A BMW 2023-ig  25 „elektromos” modellt fog felkínálni vásárlói számára. Ezek közül viszont nem minden jármű lesz tisztán elektromos, sokuk, mint például a BMW M750Le, hibrid motorral fognak rendelkezni. Az autók közül sok lesz plug-in hibrid, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy a BMW elkerülje a hatalmas pénzbírság megfizetését az új EU kibocsátási előírások január elsején történt bevezetése után.

A cég utalt arra, hogy az i4 különféle konfigurációikkal fog kikerülni a piacra. Lehetséges a kisebb és nagyobb akkumulátorcsomagok, csakúgy, mint az egymotoros változatok, amelyek olcsóbbak lesznek, mint a kettős motoros autók.

Képek és információk forrása:
www.cleantechnica-com
www.insideevs.com

Tartalom:

  • BWM-ről általánosan
  • BMW i4-ről röviden
  • A vállalat terve, ami akár a részvényein is emelkedést tud okozni

Youtube videónk a BMW egyik legsikeresebb hibridjéről, a BMW i8-ról:

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.