Skip to main content

Annak ellenére, hogy az ellátási láncban továbbra is hatalmas zavarok vannak, az EV járművek rohamosan törnek előre a piacon. A Ford eredményeiben meglátszik az infláció okozta károk, viszont elektromos autói képesek voltak így is triplázni szeptemberben. 

Az előző hónapban a Ford és Lincoln járművek összértékesítése az Egyesült Államokban 9%-kal, 142.644-re csökkent az előző évhez képest, annak ellenére, hogy az ellátási lánccal kapcsolatos problémák megoldódni látszódnak az országban. Az éves eredmény most 1,2%-kal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt.

Ennek ellenére örömmel jelentette be a cég, hogy a hónapban megháromszorozódott a Ford tisztán elektromos járműveinek értékesítése, ezzel elérték a 4691 darabot, ami 197%-os növekedést jelent a hónapra nézve. A Ford megjegyezte, hogy BEV-eladásai továbbra is felülmúlják a szegmenst, ez az eredmény azonban érezhetően alacsonyabb, mint júliusi 8000-es értékesítés.

A Ford BEV-kínálata három modellt foglal magában: Ford Mustang Mach-E-t, a vadonatúj Ford F-150 Lightning elektromos pick-up-ot és a Ford E-Transit haszonjárművet.

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

A Ford elektromos járműveinek teljesítménye az idei évben:

  • Mustang Mach-E: 28,089 darab
  • F-150 Lightning: 8,760 darab
  • E-Transit: 4,387 darab
  • Összesen: 41,236 darab

Év végére a márka legalább 60.000 EV járművet szeretne értékesíteni, ami igen reális mérföldkő, tekintve az eddigi eredményeket. Joe Biden politikája tovább erősíti az amerikai elektromos autógyártók teljesítményét, így jövőre – mikor valószínűleg már mérsékelődik az infláció – valószínűleg a Ford újabb rekordot fog felállítani a szegmensben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.